dijous, 24 de novembre del 2011

Arròs amb sardines (blogs contra la fam)

Aquest dies , amb motiu del Gran Recapte d'Aliments dels dies 25 i 26 organitzat per la Fundació Banc dels Aliments, ha sorgit la iniciativa de mostrar la solidaritat amb la feina de la Fundació i donar-li publicitat, publicant el dia 24 una recepta econòmica i amb algun dels aliments que es demana com a ingredient principal. Així que he aparcat la recepta que tenia preparada i he penjat aquesta altra de fa un temps: arròs amb sardines, l'arròs és un dels aliments que es demana d'aportar durant el Gran Recapte i la sardina, un altre dels ingredients que domina el plat, també és econòmic.

A ma dreta del blog trobareu un link a la web del banc dels aliments, allà trobareu els punts de recollida d'aliments!

Ingredients (2 persones):
180 g d'arròs
1 ceba petitona
2 alls
1 pebrot verd petit
1 fulla de llorer
julivert i safrà (es pot obviar)
aigua o brou suau

En una cassola de fang, hi tirem un raig d'oli i els alls sencers pelats. quan comencin a agafar color, els traiem i els reservem.

En el mateix oli, fem un sofregit amb la ceba tallada ben fineta, el julivert i la fulla de llorer. Passats uns 5 minuts de posar la ceba, hi afegim el pebrot també tallat ben fi. Deixem que cogui.

Quan el sofregit sigui ben cuit, hi tirem l'arròs, hi donem un parell de voltes i hi afegim el brou calent (o l'aigua). Quan comenci a arrencar de nou el bull (cal que el foc ara sigui ben fort), hi afegim el safrà i els alls fregits prèviament picats al morter.Deixem a foc fort 5 minuts i després el baixem a foc mitjà.

A mitja cocció de l'arròs, hi afegim les sardines ja netes i sense cap. En total deixarem que cogui 12-15 minuts.
Opcionalment, podríem deixar que s'acabés de coure al forn els últims 5 minuts (a 180º).

2 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Molt bona iniciativa, no la coneixia, però faré publicitat al meu bloc :) encara que no en tinc ninguna recepta preparada, faré alguna cosa ràpida.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Molt bona aportació! Peix blau i arròs

Seguidors