Una altra recepta de dolç, aquest cop la d'un pastís que ens vàren ensenyar a fer ja fa uns quants anyets en un curset de cuina, una pasta brisa amb espècies i avellana i un farcit fàcil: melmelada! Relativament senzill i molt bon resultats!
Ingredients :
300 g de farina
125 g d'avellana torrada en pols (si no en tenim, avellada torrada triturada amb la picadora)
100 g de sucre
125 g de mantega
3 ous (1 per pintar)
1 cullerada de postres de canyella
1 llimona (la pell ratllada)
2 claus d'olor (triturats)
sal
250 g de melmelada de gerds
Formem un volcanet amb la farina i al mig (al "crater") hi posem la mantega estovada, les avellanes ratllades, el sucre, dos ous, la canyella, les ratlladures de llimona, els claus i la sal (un pessic). Es comencen a barrejar primer els ingredients de dins el volcanet i de mica en mica la farina fins que ens quedi tot ben lligat. No cal pastar-ho, només treballar-ho el justet perquè quedi tot junt i homogeni.
Deixem reposar la pasta a la nevera durant una hora (tapada amb un drap).
Passar aquest temps treiem la pasta de la nevera, fem dues parts . Amb una de les meitat, l'estirem amb cura (ull! es trenca molt fàcilment) i farcim un motllo rodó amb ella.Deixem unes vores altres. Punxem la pasta amb la forquilla, així quan cogui no farà bombolles o pujarà.
Farcim amb la confitura i mentrestant, preparem tires de pasta per a fer l'enreixat. Han de tenir una amplada d'1,5 cm aproximadament. Caldrà que anem amb comte, doncs la pasta es trenca fàcilment.
Formem el dibuix de l'enreixat (o un altre qualsevol) i pintem tota la superfície amb l'ou batut Mentrestant, tindrem el forn calent a 180 graus. Enfornarem el pastís i el deixarem uns 30 minuts.
3 comentaris:
Que bonic que en queda :) i ha de ser molt dolç. També quedaria bé amb fruita, oi?
No n'havia sentit mai a parlar però m'agrada mooolt l'aspecte que té! apuntat queda! petons
Aquesta massa amb la melmelada ha que quedar molt, però que molt bo.
Petons
Publica un comentari a l'entrada