Aquest pastís el vaig portar a la feina fa unes setmanes i estava pendent de penjar-lo. La recepta original ens la van ensenyar en un curset de cuina i utilitzava nous i no pas avellanes, a més hi hem afegit una espècie que tampoc estava originàriament a la recepta: la canyella. A part d'això, la recepta és la del curset i dóna un pastís amb un gust a xocolata absolutament irresistible!
Ingredients:
125 g de sucre
125 g de mantega
125 g de xocolata
125 g de avellanes torrades i sense pell
3 ous
50 g de farina
1 culleradeta de cafè de llevat roial
canyella o una altra espècie al gust
sal, un pessic
Separem amb cura les clares dels rovells. Guardem les clares a la nevera perquè estiguin una mica fredes, així es muntaran millor.
Batrem els rovells amb el sucre, fins que la pasta creixi i ens quedi blanquinosa.
Fondrem al bany maria la mantega i la xocolata, només remenarem la barreja quan ja estigui tot fosa la xocolata. Deixem que es refredi una mica. Aquí, hi podem afegir la canyella.
Barregem la xocolata a poc a poc amb els rovells i el sucre.
Tamisem la farina i el llevat i l'afegim a la barreja. Remenant suaument.
Afegim les avellanes pelades i triturades grollerament amb un ganivet. A part, batem les clares a punt de neu ben fort, i encabat, les afegim a la barreja. En aquest punt, cal barrejar suaument, perquè no ens baixin les clares.
Enfornem a 170º durant uns 40 minuts. Esperem 10-15 minuts abans no desenmotllem el pastís. (Com sempre, per saber si està cuit el pastís el podem punxar en el centre amb un escuradents o una agulla llarga i si surt neta, sense engrunes enganxades, és que ja podem treure'l del foc).
Podem cobrir el pastís amb confitura de taronja, melmelada o xocolata fossa.
3 comentaris:
Quina pinta, a aquesta hora em menjaria un bon tros, mmmm!!
La xocolata i les avellanes combinen molt bé!
Segur que els teus companys de feina van quedar encantats amb aquesta coca tan bona ;)
A mi m'agrada molt amb avellanes, t'ho puc assegurar!!!
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada