dissabte, 3 de març del 2012

Pèsols amb menta

Aquesta és una recepta que ens agrada fer per la carmanyola..és una mica un pecat a plena temporada, fer-la amb pèsols congelats i no pas amb frescos, però era que teníem a mà. També recomanem, fer servir menta fresca sempre que poguem..nosaltres aquest cop tampoc ho varem fer! i és que això de tenir poc temps, a vegades fa males passades. Si volem aquesta a recepta li podem afegir una mica de cansalada o pernil salat, però la veritat és que tal qual la posem aquí ja està boníssima.

Ingredients ( 2 persones)
400 g de pèsols congelats
1 ceba petita
2 alls tendres
menta seca (millor si la tinguéssim fresca)
sal i pebre
farina

En una paella grossa, hi tirem un raig d'oli i quan comenci a estar calent, la ceba tallada a juliana i els alls tendres tallats a rodanxes petites. Salem i deixem que la ceba s'estovi. si cal, hi afegim una miqueta d'aigua (poca, com una cullerada sopera). No se'ns ha de cremar la ceba ni tan sols enrossir.

Quan la ceba estigui ben tendra, hi tirem els pèsols i hi afegim una mica més d'aigua. Salem i empebrem i deixem que cogui. Quan porti uns minuts fent xup-xup, hi tirem la menta picolada ben fina. Barregem i deixem que segueixi coent.

Si els pèsols no estan fets i veiem que el guisat està molt sec, hi afegim una mica d'aigua. Quan falti molt poc per a estar cuit, hi tirem una miqueta de farina: la idea és que absorbeixi el suquet que pugui haver-hi, però si hi ha molt de suc, no hem de tirar molta farina! només com si saléssim. Remenem i deixem que la farina es cogui. Rectifiquem de sal i pebre. Servim calent.

3 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Una opció magnífica. M'agraden amb tot. Ara la menta fresca malament però la seca també dóna bon gust

New Life in Spain ha dit...

Hola, gracias por el comentario en mi blog y siento haberlo escrito mal. Ahora esta cambiado! Buen dia!!

Xavier ha dit...

Potser lo posaria un raig de vi blanc

Seguidors