dijous, 16 d’agost del 2012

Asmarris de seitons

Un altre plat de temporada: els seitons...aquí en una recepta clàssica de cuina marinera, l'asmarris! de gust fort, potent, d'aquestes receptes que s'acostumàven a fer a la barca segons diuen!

Ingredients (2 persones):
300 g de seitons nets (també podrien ser sardines)
3 o 4 tomàquets madurs
1 got de vi negre (atenció!)
1 llesca de pa
2 o 3 alls
julivert
canyella

Fregim en una cassola el pa , i quan sigui ben torradet reservem . Tirem, al mateix oli, els alls pelats fins que quedin ben torrats, quasi negres. Reservem. Afegim després els tomàquets sense llavors i pelats, tallats a trossos grossos i els fregim una mica.

Amb el morter o amb un túrmix, fem una picada amb el pa torrat, els alls, els tomàquets, el julivert i la canyella (un pessic). Deixatem amb vi negre.

Aboquem la picada a la cassola i deixem que cogui. Quan el vi s'hagi evaporat, hi tirem els seitons salats i empebrats i deixem que coguin 3 o 4 minuts. Rectifiquem de sal, i ja podem servir-jo.

Podríem afegir-hi patates: primer de tot caldria pelar-les i tallar-les a trossos esbiaixats, sempre de tal manera que acabem de separar el tros que estiguem tallant, no amb el ganivet si no amb els dits perquè quedi irregular, deixi anar més midó i alhora s'impregni més del gust. Les patates les afegirem just després que la picada i llavors caldrà afegir una mica d'aigua. Quan les patates estiguin cuites, llavors tirarem els seitons a la cassola.

3 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

una recepta de luxe

lacuinadesempre.cat ha dit...

Aquest el cònec !!!..molt bó !!!

Anònim ha dit...

ce matin,j'en découvre ....

Seguidors