dilluns, 1 d’octubre del 2012

Bacallà amb all i comí

Aquesta recepta de bacallà és molt adient per l'estiu, fàcil de prepara, es menja fred i per tant, ho podem tenir preparat a la nevera. La varem trobar ja fa temps al llibre del M. Vazquez Montalban sobre cuina catalana. Està bonissima acompanyada de torradetes.

Ingredients (2 persones).
2 talls de bacallà dessalat
una culleradeta de comí
3 o 4 alls (al gust
tros de pa sec
1 fulla de llorer

Començarem per dessalar el bacallà: 3 dies abans el posarem en remull amb la pell cap amunt i durant aquest temps canviarem l'aigua un parell de cops.

Omplirem un cassó amb aigua freda i una fulla de llorer, posarem el bacallà i quan comenci a tornar-se blanquinosa l'aigua, treurem el bacallà i reservarem l'aigua.

Posem en un morter o en el túrmix, el bacallà, l'aigua que hagi fet mentrestant, els alls pelats, el comí i el pa remullat amb una mica d'aigua de bullir-lo. Piquem fins que ens quedi lligat i fi. Si cal deixatar-ho, ho farem amb la resta de l'aigua de bullir el bacallà. Ho podem servir fresc.

6 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

oh que bo! Realment, les receptes montalbán són molt resultones, oi? M'agrada molt! I ara he vist un pastís d'arròs que vas publicar que... mmmm! M'ha cridat l'atenció! Me'n vaig a veure'l. Petonets

trifasic de baileys ha dit...

el comí li deu tonar un toc exotic al bacalla que ha de ser molt bo! em quedo amb la recepta que m'ha picat la curiositat! petons

sandra/ josemaria ha dit...

te questa de luxe

Unknown ha dit...

quin aperitiu més bo i fàcil!!, el bacallà no pot faltar mai és una menja deliciosa!!

Fórmules Culinàries ha dit...

El llibre de receptes del Montalban m'agradaria molt tenir-lo! m'agradava molt llegir les noveles del Carvalho i anar trobant descripcions de plats de cuina.
Ens hem animat amb el teu timbal de Macarrons!! moltes gràcies!!ens ha encantat!!
http://formulesculinaries.blogspot.com.es/2012/09/timbal-de-macarrons.html
Petons!!

Gemma ha dit...

Jo no sóc gaire de bacallà ni d'all, però a casa als meus pares aquest platillo tindria l'èxit assegurat!

Seguidors