Feia temps que volíem provar de fer el pesto de festucs, típic de Sicília. Així que al final, ens hem decidit i de pas hem provat de fer la nostra primera pasta casolana farcida; uns capells farcits de carabassa, gingebre i pinyons. La recepta de la pasta casolana i la de la carabassa amb gingebre ja els hem penjat anteriorment , per tant hi posarem uns enllaços per no repetir.
El pesto amb festucs, queda més bo si el fem un dia abans.A més, aguanta bé a la nevera uns dies.
Ingredients:
per la pasta:
200 g de farina
2 ous
sal
per la carabassa amb gingebre i pinyons:
1 carabassa cuita al forn sense pell ni llavors
1 tros de gingebre
un grapat de pinyons prèviament remullats
pel pesto de festucs:
200 g de festucs crusos
1 ramet d'alfàbrega
1 o 2 alls crus i pelats
6 o 7 nous crues i pelades
oli
1 o 2 cullerades de formatge parmeggiano ratllat
sal i pebre negre
Per a fer la pasta, podeu consultar aqui. Un cop feta, l'estirem amb el corró i anirem enfarinant perquè no se'ns enganxi sempre que calgui. Amb l'ajut d'un tallapastes, farem els capellets. Anirem posant cullerades del farcit en una de les rodones i tapant amb l'altra. Pressionem els laterals amb una forquilla i si cal, enganxarem els cantons amb els dits humitejats. Quan tinguem tots els capells fets, els bullim amb abundant aigua i sal com faríem amb la pasta. Penseu que la pasta fresca és fa més ràpid. Reservem.
Per fer el farcit de carabassa i gingebre, mireu aquí. Un cop fred, només caldrà afegir-hi uns pinyons.
Per a fer el pesto de festucs (que podrem fer el dia abans). Farem servir o bé un morter (si tenim molta paciència ) o el turmix. Si fem servir el túrmix, hi posarem els festucs, els alls, l'alfàbrega, les anous, una mica de sal i el pebre negre i un raig d'oli. Triturem fins a tenir una pasta fina. Anem afegint més oli. Al final, hi afegim el formatge ratllat, rectifiquem de sal i si cal, afegim més oli fins tenir la consistència que ens agradi més.
En el moment de servir, aboquem el pesto de festucs pel damunt dels capells i hi tirem la resta del formatge ratllat.
4 comentaris:
Dons no ho sabia gens que el pesto de festucs fos típic de Sicília. Queden o semblen molt bones, aquestes capelletes!
com m'agrada aquesta variant! segur que està boníssima!
una combinacion de vici
a mi el pesto m'agrada de qualsevol versió, i si a més a més és pasta fresca ja.....quin menú!! petons
Publica un comentari a l'entrada