dimecres, 10 d’octubre del 2012

Col-i-rave al forn amb verdures

El colrave és un parent de les cols i els naps, és molt comú als mercats alemanys i de centre-europa, però aquí es veu més aviat poc. El primer cop que el vàrem veure al mercat d'Olot ni sabiem com es deia, per sort, el pagès que els venia no només ens va dir el seu nom, si no que ens va explicar un parell de receptes i ens en va regalar un.
Posteriorment,  en varem comprar de blancs i de liles (hi ha aquestes dues varietats) i el lila el varem aprofitar per a fer-lo al forn. Curiosament, només té lila la pela, després l'interior és perfectament blanc. El nom correcte d'aquesta verdura segons l'IEC es colrave, però ens agrada més aquesta altra versió amb els guionets, així que l'hem feta servir pel títol, "saltant-nos" la normativa pel gust personal, ja ens ho perdonareu...

Ingredients (2 persones)
2 colrave gros
2 tomàquets del pebrot o de mamella
1 ceba
1 brot de romaní
1 tall de formatge de la Garrotxa de pell de cendra
vi blanc (opcional)

Tallem i pelem les verdures, les tallem a trossos, les amanim amb oli i sal i les posem en una plata que pugui anar al forn. Repartim pel damunt els brotets de romaní.

Enfornem a 180º, si cal a mitja cocció hi tirem un raig d'oli i també un raig de vi blanc. Quan sigui pràcticament cuit, hi repartim pel damunt el formatge tallat a llesques. Servim calent.

5 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Que guai! Veus, ja tenim una recepta amb col-i-nap. jo també hi era, al mercat d'olot, si va ser amb el Pep Nogué. I tampoc no sabia que fos tan bo! Bona recepta! Petons

Anònim ha dit...

Hola,

He vist que tens moltes receptes al teu bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat

sandra/ josemaria ha dit...

una fabulosa combinacio

Gemma ha dit...

Em sembla que no n'he menjat mai... Però fet al forn i amb el formatge ha de quedar molt gustós!

Anirac ha dit...

Hola,

gràcies per comentar (i per visitar el meu bloc és clar)
Marina, no no conec el Pep Nogué..va ser aquest estiu: tinc familia que passa les vacances a la Garrotxa i pujo a visitar-la, es clar!(de petita m'hi passava tot l'estiu )

Seguidors