Ingredients (10 pastissets aproximadament):
450 g de castanyes amb pell
3 ous
120 g de sucre
1 canonet de canyella
4 dl de llet
pel caramel:
4 cullerades de sucre
2 cullerades d'aigua
per la reducció de ratafia:
ratafia
1 cullerada de sucre
xocolata de cobertura o pols de cacau amarg
Començarem per a fer un tall a les castanyes. Posarem una olla al foc amb aigua i quan comenci a bullir, hi tirarem les castanyes. Quan hagin passat 15 minuts les traurem,les refredarem amb aigua freda i amb paciència i l'ajut d'un ganivet les pelarem, traient-lis també la pelleta que hi ha sota l'escorça.
Posarem al foc un pot amb la llet, la meitat del sucre, el canó de canyella i les castanyes, deixarem que comenci a bullir i deixarem que cogui fins que la llet s'hagi del tot absorbit o quasi bé.
Quan les castanyes estiguin ben toves i la llet hagi quedat quasi del tot absorbida, les passarem pel passa-purés. Deixarem que es refredi la pasta resultant.
En un bol gros, hi tirarem els rovells d'ou i l'altra meitat del sucre. Treballarem fins que tinguem una pasta escumosa i blanquinosa. Afegirem la pasta de castanyes i seguirem treballant. a part, batrem les clares a punt de neu. Quan estiguin quasi fetes, hi afegirem una mica de sucre i seguirem treballant-es. Quan siguin ben fermes i lluents, les afegirem amb molta cura a la barreja de rovells i castanyes.
A part, en un cassó, barrejarem el sucre i l'aigua, ho posarem al foc i deixarem que es torni liquid i d'un color bru claret. Abocarem amb molta cura al fons dels motllos on volem fer els pastissos. Quan s'hagin refredat, hi abocarem la pasta de castanyes, tenint cura de no omplir-los del tot.
Enfornarem a forn ja calent a 180º durant uns 20 minuts (dependrà del forn).
A part, posem en un cassonet, 4 o 5 dits de ratafia i el sucre. Deixem que cogui i es redueixi fins que sigui dens. Reservem.
Quan els pastissos siguin ja freds, desenmotllem, decorem amb la reducció de ratafia i decorem amb la xocolata.
(en el nostre cas, varem fondre xocolata al bany maria i damunt del marbre vam fer dibuixos. Varem deixar que es refredessin i que agafessin consistència, si bé probablement, haurien d'haver sigut més gruixuts, perquè se'ns trencaven fàcilment)
4 comentaris:
quina cosa mes bona
Uau!! QUina construcció més xula! I el gust deu ser espectacular. A veure si m'hi poso. petonets!
un vici, amb ratafia i tot....nyammm
Hola!
Hem escollit la recepta de la setmana a la pàgina de Facebook de Lestevesreceptes.cat, i hem decidit que sigui la teva! L'enhorabona i moltes gràcies!
https://www.facebook.com/pages/Lestevesreceptescat/371178396284981
Publica un comentari a l'entrada