dilluns, 25 de març de 2013

Rèmol (o turbot) al forn

Una manera força clàssica de coure el peix: al forn amb patates i verdures. En aquesta ocasió hem fet rèmol, però queda bé amb qualsevol altre peix de carn blanca, es pot fer amb orada, besuc, gall de Sant Pere, etc.

Ingredients (4 persones):

1 rèmol
2 o 3 patates
2 tomàquets madurs petits
1 ceba
1 got de vi blanc
1 o 2 alls
juliverts
llavors de fonoll
pa ratllat
1 llimona


Cal fer-li (o que ho faci el peixater) uns talls longitudinals al llarg del turbot (per la banda on té la pell fosca).
Quan l'anem a coure, caldrà salar-lo i tirar-li una mica de pebre negre pel damunt. Als talls, hi posarem un trosset de llimona .

Pelem i tallem les patates a rondanxes, tallem la ceba també a rondanxes i els tomaquèts per la meitat. Ara, les verdures, les passarem una mica per la paella, no shan de coure, només estovar-se una mica per assegurar-nos que no ens quedaran crues.

 Distribuim les verdures en la llauna d'anar al forn i després hi posem al damunt el turbot. Ho posem tot al forn a coure conjuntament, tenint la precaució de tapar el peix amb un paper de forn. Al cap d'una estoneta, reguem amb vi blanc, i tornem a tapar-la.
Ajuntem l'all, el julivert , els grans de fonoll i el pa ratllat i amb una mica d'oli formem una pasta. Quan tinguem el vi blanc del tot evaporat, "pintem" amb la pasta de julivert i all, l'orada. Anem repetim l'operació cada deu minuts pràcticament  fins que s'acabi la pasta o bé es cogui al gust el peix.

4 comentaris:

Marina A.F. ha dit...

Que bo, Carina! El rèmol és semblant al turbot, oi? Petons

Marina A.F. ha dit...

Ai no! Que és turbot! Perdona, que t'havia llegit en diagonal... he he. M'encanta aquest peix.

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

saps que no n'he comprat mai??
A veure si m'animo, que veig que queda molt bé!!

Chus ha dit...

Que bo !!!. El rèmol es el meu peix preferit.http://bonissim.blogspot.com.es/
Chus

Seguidors