dissabte, 11 de juny del 2011

Brioix de iogurt i taronja


Aquest brioixos són molt suaus i tenen un gust potent a taronja. Una delícia per esmorzar o berenar.

Ingredients:
250 g de farina de força
50 cc de suc de taronja
1 ou
1 iogurt tipus grec
50 cc de llet
50 g de sucre
1 paquetet de llevat de forner
una mica de sal
1 taronja (la pela ratllada)

per pintar el brioix:
sucre
llet

Dissolem el llevat en la llet i hi afegim uns 70 g de farina. Deixem que llevi i augmenti el volum (serà la pasta mare).
A part, fem un volcanet amb la resta de la farina i al mig hi posem la resta dels ingredients. Anem barrejant poc a poc. Quan sigui tot ben barrejat i tinguem una pasta homogènia i elàstica, l'extenem amb l'ajuda del corró, i hi tirem al mig la pasta mare. Treballem les dues pastes fins que sigui del tot homogènia. Cal fer-ho amb les mans i aixecant la pasta. Quan estigui ben treballada, llisa, i elàstica, formem una bola i la deixem tapada amb un drap que llevi i dobli el volum.
Formem pilotetes i ho anem disposant a una llauna que pugui anar al forn i que prèviament haurem untat de mantega (o be amb un motllo de silicona). Les pilotetes no s'han de tocar perquè les farem llevar de nou. Quan hagin llevat (tapades i en un lloc sense corrent d'aire) les pintem amb la llet (on hi haurem dissolt sucre). Ara només queda enfornar, auns 180º fins que sigui cuit. Per saber si es cuit, com sempre, el punxarem amb un escuradents, agulla de mitja o similar i si surt seca i neta és que ja tenim el brioix llest.

7 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Mmmm... me'l menjaria ara mateix! que bo!

Anònim ha dit...

Amb el gustet de taronja ha de ser una passada!!

La cuina de l'Eri ha dit...

Deliciós aquest brioix amb gustet a taronja... Ha d'estar d'aquells de començar i no parar!!! Petons

Unknown ha dit...

nyam nyam... un esmorzar ideal!!!!

Coses de Llàbiro ha dit...

Ja m'agradaria que el brioix em quedés així de bé!

Marta CuinaDiari ha dit...

Aquesta me l'apuntaré! M'encanten els brioxos i a més si té gustet de taronja, més encara. Per cert, gràcies per la visita al meu bloc. Els teus comentaris els rep al correu però no queden publicats. No sé què pot haver passat! Marta

Anònim ha dit...

Vaig a provar de fer-los pq tenen una pinta... hmmmm! gràcies per la recepta!

Seguidors