dissabte, 9 de març del 2013

Quiche de patates i sobrassada

La versió original d'aquesta recepta duia cansalada i no pas sobrassada, però en el nostre cas era el que teníem a la nevera i , a més, la sobrassada ens agrada moltíssim! per complementar el "toc" mallorquí, hi varem afegir formatge de Maó.

Ingredients:

per la pasta brisa:
1 ou
150 g de farina
75 g de mantega
sal

pel farcit:
2 patates mitjanes
1 tall de sobrassada
50 g de formatge de Maó ratllat
200 llet
2 ous
2 alls
julivert


Començarem per fer la pasta brisa (aquí). Folrarem un motlle amb ella, punxant l'interior i la reservarem.

Pelem i tallem a rodanxes fines les patates (no caldrà la mandolina).

Pelem i tallem ben finets els alls. Trinxem el julivert .

Escampem damunt la pasta brisa que tenim ja en el motlle les patates i entre mig, hi posem trossets de sobrassada.

A part batrem els ous com si anéssim a fer una truita. Els salarem i empebrarem i hi afegirem l'all i el julivert. Hi afegirem la llet i ho abocarem amb compte pel damunt de les patates. Finalment, escamparem pel damunt el formatge ratllat.

Enfornarem a foc ja calent (180ª) fins que la pasta sigui ben rossa i el farcit hagi quallat (i les patates siguin cuites, es clar).

Es pot menjar fred o calent.

4 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

per lleparse els dits

trifasic de baileys ha dit...

deliciosa quiche!! i innovadora! m'agrada la combinació! petons

Tapa't de tapes ha dit...

Quina quiche més original, Carina! La vaig fer un cop de sobrassada i carbassó... però això de la patata, l'ha de fer ben cremosa! Apuntat! Petons

Tapa't de tapes ha dit...

Quina quiche més original, Carina! La vaig fer un cop de sobrassada i carbassó... però això de la patata, l'ha de fer ben cremosa! Apuntat! Petons

Seguidors