divendres, 1 de març de 2013

Rap amb salsa

Seguim amb més receptes familiars, aquest cop va de rap i és molt senzilla de fer i dóna un gran resultat.

Ingredients (4 persones):
8 talls de rap o 1 kg i mig de fresc a talls
2 alls
julivert al gust
1 ceba grossa
2 o 3 tomàquets ratllat
1 got de vi blanc
una mica de fonoll (llavors)
brou de peix (o vegetal)

Començarem per salar i empebrar el rap i el reservarem.

En una cassola amb oli, fregirem els alls pelats i sencers fins que agafin color ros. Els traiem de la cassola i en fem una picada amb una mica de sal, les llavors de fonoll  i  julivert.

En el mateix oli dels alls, hi tirem la ceba picolada finíssima. Quan comenci a agafar color, hi aboquem els tomàquets ratllats, una mica de sal i una mica de sucre (pel tomàquet). Hi tirem també al cap d'uns minuts el vi blanc. Deixem que cogui una mica fins evaporar-se el licor. Llavors, hi afegim la picada.

A foc molt suau, deixem que faci xup-xup fins que sigui cuita la salsa, llavors hi afegim en cru, i amb molta cura, els talls de rap. Deixem que cogui uns 2 minuts, els hi donem la volta, els deixem 2 minuts més i ja ho tindrem.

Si cal remenar la cassola un cop hi tenim el rap a dins, cal fer-ho amb molta suavitat, per evitar que es trenquin els talls de rap.

Si no tenim brou de peix ni vegetal suau, podem posar al foc una mica d'aigua i un trosset de pastilla de brou.

Deixem que faci xup-xup a foc suau uns parell de minuts i hi posem 2 cullerots de brou de peix (o vegetal)





3 comentaris:

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

és molt aviat, però només veure la foto ja hi clavaria queixalada!! quina bona pinta!!

Marina A.F. ha dit...

Fa dies que tinc ganes de rap. M'agrada la teva proposta, sobretot l'afegit de llavors de fonoll!! Petons

Anònim ha dit...

He fet la teva recepta i ha quedat molt be. el fonoll fantastic. Moltes gracies!
Mercèptd

Seguidors