dimecres, 26 de juny del 2013
Galtes de porc al forn amb allioli
Avui penjarem una recepta per carnívors: la de les galtes de porc rostides al forn amb allioli. Les galtes de porc són molt meloses i relativament econòmiques, si bé acostumem a fer-se amb receptes que requereixen un cert temps, els resultats són excel.lents i val la pena el temps invertit.
Ingredients (2 persones):
2 galtes de porc amb os
2 tomàquets madurs
1 ceba grossa
1 porro (aquest cop no en tenia)
farigola, llorer i marduix
1 o 2 grans d'all
oli d'oliva
1 got de vi blanc o ranci
llard (optatiu)
Fem un tall a les galtes en forma de graella per facilitar-ne la cocció. Amanim-les amb sal i pebre negre i si volem, les untem amb llard.
En una cassola amb una mica d'oli, hi posem la ceba pelada i tallada a trossos, els tomàquets partits per la meitat, els porros tallats i pelats i les galtes. S'amaneix amb el marduix i hi posem també la farigola i el llorer.
Posem la cassola al forn ja calent (uns 150 º). De tant en tant, remenem i girem les galtes. Si s'asseca molt, hi tirem el vi blanc pel damunt. Si aquest s'evapora deseguit, o segueix quedant ressec el rostit, hi podem tirar brou suau o aigua, no cal gaire, lo justet perquè no se'ns cremin les verdures.
Mentrestant, fem un allioli amb els alls, l'oli i la sal: pelem els alls i els posem al morter, hi tirem una mica de sal i comencem a aixafar-los a poc a poc. Quan tinguem una pasta, hi tirem un rajolí d'oli i remenem amb la ma de morter i molt de cura fins que la pasta absorbeixi l'oli. Llavors, repetim l'operació. Anem fent fins que tinguem la quantitat d'allioli desitjada. Cal que tinguem paciència i fer-ho poc a poc, si no es tallarà la salsa.
A l'últim moment, quan les galtes siguin ja fetes, hi tirem l'allioli pel damunt i ho deixem dos o tres minuts més al forn. Servim.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
mmmm...que bones!! de tant en tant m'encanten! i si, amb alioli!!
No sóc molt amant de les galtes de porc,però estic segura que amb un bon allioli les disfrutaria i tot
Es un plat de xup-xup... i queden boníssimes. Així amb allioli no les he fetes mai!
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada