divendres, 7 de juny de 2013

Brotxeta de tonyina a la japonesa

Una recepta lleugera i que amb la calor s'agraeix molt: unes senzilles brotxetes; la part més difícil: el temps que cal preveure per a marinar-les!

Ingredients (1persona):
1 tall gruixut de tonyina al gust
1 carabassó
salsa de soja
mirin (si no en teniu, es pot substituir per xerès dolç)
1 llima

Talleu la tonyina  a daus,poseu-la en un bol. Aboqueu-hi 3 cullerades soperes de salsa de soja  i dues de mirin (o xerès). Deixeu-ho marinar un parell d'hores. Peleu els carbassons tendres i talleu-los a rodanxes (o daus) gruixudes com la tonyina.

Claveu a la brotxeta una rodanxa de carbassó, un dau de tonyina, etc. de forma alternativa.

Prepareu una planxa o una barbacoa, quan sigui calenta o els carbons ben roents, poseu-hi les brotxetes i deixeu coure al gust. millor deixar la tonyina una mica crueta de dins, si no pot quedar eixarreïda. Servir-ho acompanyat de la llima tallada.

3 comentaris:

Roser ha dit...

quina gana se m'esta obrint amb la pinta d'aquesta broqueta! fantástica per dinar avui! petons

Marina A.F. ha dit...

M'encanten les receptes orientals. I el mirin sempre el tenim a casa, per si de cas! Molt bones i fresquetes, les teves broquetes!

Montse Cartanyà ha dit...

La tonyina és un dels peixos que més m'agrada i a més fàcil de fer, no es pot demanar més!
Petonets

Seguidors