diumenge, 30 de juny del 2013

Granissat de maduixots

Una recepta ben adient per l'època de calor: un refrescant granissat de maduixots! Fàcil i ràpid de fer i amb èxit assegurat. Crec que hi ha una certa confusió entre granissat i sorbet, per a mi, el granissat té bàsicament aigua,sucre i alguna fruita o producte per donar-li gust (i color), en canvi el sorbet porta , a més, clara d'ou per a donar-li una consistència més suau i no tan gelada. D'altres diuen que un sorbet seria un granissat de textura més fina, un granissat passat pel túrmix, per aquestes persones, aquesta recepta d'avui seria un sorbet. Però no ens barallarem pel nom!! digueu-li com vulgueu, però si el proveu, repetireu segur!!

Ingredients (6-8 persones):

500 g de maduixots
300 g d'aigua
250 g de sucre

Començarem per fer un almívar: posarem l'aigua al foc amb el sucre, deixarem que es dissolgui i que cogui fins a tenir un almívar lleuger.

A part, amb el túrmix triturarem els maduixots després de rentar-los i treure'ls-hi la cueta. Ens quedarà un puré liquid.

Quan l'almìvar sigui fred, el barregem amb el puré de maduixots, ho aboquem en un bol resistent que pugui anar a la nevera i ho deixem congelar. Abans de servir-lo el piquem, si volem que ens quedi ben finet, el podem passar pel túrmix. Ara ja el tindrem llest per a menjar!!

4 comentaris:

ESTONES LLIURES ha dit...

Ha queda tespectacular, té realment molt bona pinta!!!
Petonets

trifasic de baileys ha dit...

jolin com t'ha quedat aquest granisat!! a mi m'encantenn!!! pero em fa rabia haver de descongela'ls abans de menjar-me'l, sempre em queden com els glaçons! jeje petons

Tapa't de tapes ha dit...

Però quina cosa més bona!! quin color, oi? I veig que tot és natural!! Això s'ha de tastar! Gràcies per compartir-ho, Carina.

Unknown ha dit...

una molt bona recepta per la calor que per fi sembla que ja ve! :)

Seguidors