dilluns, 19 d’octubre de 2015

Ronyons a la catalana

Aquesta recepta l'hem treta del mític llibre "La Teca", un exemplar del qual (molt vellet) corre per casa.

Ingredients (2 persones):
4 ronyons de xai
2 o 3 patates
 2 o 3 grans d'alls (al gust) pelats i trinxats
julivert abundant
vi blanc (un dit)

Primer de tot cal que tinguem nets els ronyons i partits per la meitat i els haguem deixat en aigua una bona estona perquè deixin anar tota la sang que encara puguin tenir.

En una paella amb oli, fregirem les patates tallades a dauets. Quan siguin cuites i daurades, les retirem i les salem.

A la mateixa paella, però amb menys oli, i hi tirem els ronyons tallats també a trossos (2 o 3 per mig ronyó). Els remenem bé i quan comencin a canviar de color, els arruixem amb el vi blanc. Deixem que coguin un minut o dos i hi afegim les patates ja fregides. Remenem amb cura i hi afegim els alls i el julivert nets i ben trinxats. Es remena bé i deixem que quedi ben poc suc. Els retirem del foc i ja els podem servir.

Seguidors