dimecres, 13 de novembre del 2013

Mini-pastissets de xocolata i cafè

Aquesta recepta l'hem treta d'un bloc molt famòs italià anomenat "il cavoletto di bruxelles" que està ple de receptes interessantíssimes! aquesta n'es una d'elles.

Ingredients (4 unitats):

100 g de xocolata de cobertura
280 ml de nata per muntar
2 rovells d'ou
100 g de sucre
5 o 6 grans de cafè


En un cassó al foc, escalfarem la nata amb els grans de cafè. Deixarem que bulli i retirarem els grans de cafè, afegint-hi immediatament la xocolata a trossos. Barrejar-ho bé fins que la xocolata s'hagi dissolt i estigui ben integrada a la llet.  Deixem refredar.

A part, batrem els rovells amb el sucre fins a tenir una crema .escumosa i blanca. Afegirem a poc a poc a la barreja de nata i xocolata. El liquit resultant, l'abocarem en envasos tipus flamera o en gotes de vidre o tasses de cafè amb llet si volem menjar-nos-els directament així.

Mentrestant prepararem un bany maria: es a dir agafarem una llauna que pugui anar al forn i hi ficarem els 4 envasos i omplirem amb aigua calenta la llauna fins que arribi més o menys a la meitat de l'envàs. Enfornarem a 150º fins que estigui cuit i deixarem refredar com a mínim 3 hores abans de servir. Si es vol, es pot acompanyar d'una bola de gelat de vainilla, per exemple.


2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

oh! Sembla boníssim aquest pastisset! Em guardo la recepta!

trifasic de baileys ha dit...

quina pinta!! llastima de les calories! jeje petons

Seguidors