dissabte, 16 de novembre del 2013

Sopa de macarrons (blocs contra la fam)

De nou el Banc dels Aliments promou una campanya de recollida d'aliments per als més necessitats; milers de families depenen d'ajuts externs per a poder portar un plat a taula! Aquest any les dates triades seran el 29 i 30 de novembre i ja hi ha milers de voluntaris preparats i moltíssims punts de recollida d'aliments bàsics. Des de fa un parell d'anys un grup de bloggers per aquestes dates publiquen una recepta senzilla, fàcil i econòmica feta principalment amb algun dels aliments que es demanen de portar, la idea és col.laborar fent  propaganda i donar ressó a la campanya..aquesta n'és la meva! Molt senzilleta com veureu però treta ni menys ni més que del mític llibre "La Teca" d'Ignasi Domènech, un exemplar del qual encara corre per casa.

Ingredients (2 persones):
100 g de pasta de macarrons aprox.
1 l aprox. de brou
formatge ratllat
sal

Començarem per a fer el brou: podem fer servir verdures que tinguem a la nevera com: pastanagues, porros, api (una mica), naps, etc.. També podem fer servir carcasses de pollastre o menuts , i/o un ós de pernil per a donar-li més gust. En el nostre cas, vàrem fer servir espines i pells de bacallà que ens havíen quedat de fer unes croquetes de bacallà el dia abans.Dit d'una altra manera, es poden fer servir les espines, pells, caps dels peixos per a fer un brou de peix també (sempre acompanyat de les verduretes).  Amb tot això posarem una olla al foc amb aigua (2 o 3 litres) i les verdures netes i pelades i (en el nostre cas) el peix.  Deixarem que bulli una estona, escumant amb l'ajut d'una escumadora si fa una mica de bromera blanca. Controlem la sal. Quan les verdures siguin cuites, colem i reservem el brou. Les verdures les podem guardar per fer un altra dia una crema de verdures o per fer un primer plat tipus trinxat o fer-les amb curry. Les espines i les pells del bacallà les llençarem.

Ara posem aproximadament un litre de brou a bullir de nou i quan arrenqui el bull, hi tirem els macarrons, deixem que coguin fins que siguin cuits, rectifiquem de sal i servim a taula acompanyats de formatge ratllat amb que cada comensal pot empolsinar la seva sopa.

El brou és sempre millor fer-lo un mateix, es pot fer d'un dia per un altre o guardar-lo al congelador. Si no es té prou temps o tenim mandra, evidenment ho podem substituir per un brou de tetrabrik (també els dónen al banc dels aliments) o per una pastilleta de brou però d'aquests productes convé no abusar, entre altres coses, perquè acostumen a ser forts de sal i per tant, no són gaire saludables si els prénem habitualment.



1 comentari:

Cinta ha dit...

Una bona recepta per una bona iniciativa! T'acabo de trobar i veig que tens coses molt interessants, em quedo de seguidora. Sóc la Cinta, del trossets de cuina. Petons!

Seguidors