dilluns, 25 de novembre del 2013

Espaguetis de mongeta tendra

Aquesta és una recepta per a menjar d'una manera "diferent" les mongetes verdes: com si fosin espaguetis, amb la vostra salsa preferida, es clar! La idea no és nostra, ens la va explicar la Mercè, una amiga de la familia. Hem afegit també la recepta de la salsa que hem fet servir aquest cop per acompanyar la idea (per això està explicada una mica en general), però com hem dit abans, podeu fer servir la salsa que més us agradi.

Ingredients:

pels espaghetis:
150 g de mongetes perona per persona

per la salsa (en el nostre cas):
50 g de carn picada per persona
ceba i tomàquet per a fer un bon sofregit
sal i pebre
formatge ratllat per gratinar

Començarem per tallar les mongetes al llarg, fent-ne 3 espaguetis de cadascuna d'elles.

Posem les tires de mongetes a bullir amb aigua i sal abundant. Hem de deixar que coguin una mica però que ens quedin "al dente" més aviat. Escorrem i refredem les mongetes perquè no s'acabin de coure ni perdin el color verd.

A part, fem un sofregit amb la ceba tallada fina i quan comenci a transparentar, i tirem la carn picada i hi donem unes voltes. Quan la carn estigui cuita,  hi afegim el tomàquet ratllat. Salem i hi tirem també una mica de sucre. Si fem servir tomàquet fregit, es millor afegir-hi un raig de llet per a rebaixar el gust i fer-ho més suau. Deixem que cogui el sofregit i llavors, rectifiquem de sal i pebre.

Barregem la salsa amb els espaguetis de mongeta, empolsinem amb formatge ratllat i gratinem al forn.

Seguidors