dissabte, 9 de novembre del 2013

Malai kofta (mandonguilles hindús de patata)

De nou, una versió d'un plat hindú, unes mandonguilles vegetarianes amb patates i unes quantes espècies. Per internet hi ha diverses versions d'aquest plat; per altra banda, tampoc és que tingui grans coneixements sobre aquesta cuina tant complexe i variada, així que deixem-ho en que és una versió lliure d'un plat tradicional.....això sí, és un plat deliciós!!

Ingredients (4 persones):

per les mandonguilles:
350 g de patates bullides i aixafades amb forquilla (o passades pel passapurés)
1 branca de coriandre fresc
1 culleradeta de cúrcuma
1 ceba petita pelada i tallada petitona
1 culleradeta de cafè de llavors de comí
pebre vermell picant (opcional) o bitxo picat
sal

per l'arrebossat de les mandonguilles:
farina de cigró
aigua
sal

per la salsa:
2 o 3 tomàquets madurs ratllats
una mica de coriandre fresc trinxat
1 cullerada sopera de llavors de comí
1 culleradeta de cafè de coriandre en pols
1 culleradeta de cafè de cúrcuma
1 culleradeta de cafè de garam masala
1 culleradeta de cafè de gingebre fresc ratllat
bitxo (opcional) al gust
sal i pebre negre
1 tasseta de cafè plena de llet


Començarem per bollir les patates, millor senceres i amb pell doncs ens agafaran menys aigua. un cop cuites, cal pelar-les i passar-les pel passapurés o bé aixafar-les amb la forquilla.

Quan ja siguin fredes, les barregem amb les espècies de la llista, el coriandre picat i la ceba crua i les salem.

Formem mandonguilles amb el puré de patates resultant i les passem per una barreja de farina de cigró i aigua amb sal per arrebossar-les. Cal que la pasta d'arrebossar quedi una miqueta densa.  Les fregim en oli fins que siguin dauradetes i cuites i les reservem.

En el mateix oli, hi aboquem les espècies i immediatament perquè no se'ns cremin massa i afegim el sofregit el tomàquet ratllat amb una mica de sucre i sal al gust. Quan comenci a ser cuit, hi afegim la llet, si ens queda una salsa massa espessa, hi tirem una miqueta més de llet o d'aigua. Cal que quedi una salseta ni molt liquida ni molt espessa. Rectifiquem de sal i conservem en calent.

Ara en un plat hi posem les mandonguilles i aboquem pel damunt la salsa calenta i servim immediatament. Aquest últim punt és important, si no, amb contacte amb la salsa , les mandonguilles s'inflaran i es desfaran. Cal esperar a l'últim moment o fer que cada comensal es posi pel damunt la quantitat de salsa que li vingui de gust ja a taula.

Seguidors