dilluns, 9 de desembre de 2013

Api a la japonesa

Aquesta recepta ens pot servir com a acompanyament d'un plat de carn per exemple, a més és senzilla i barateta. I de pas, ens serveix per cuinar amb api, que habitualment només fem servir per fer brous i poca cosa més!

Ingredients:
api , un tronxo
1 bitxo
oli per fregir
4 cullarades soperes de sucre
2 cullerades soperes de salsa soja

Netegem i tallem l'api longitudinalment, tallem les branquetes amb fulles també més petites.

Tallem el bitxo i l'obrim. En una cassola, hi posem un raig d'oli i el bitxo, quan comenci a escalfar-se l'oli, hi afegim l'api ja tallat i el sucre. Anem remenant amb cura per no trencar les tiretes d'api. Ho saltegem a foc mitjà i passat un minut, hi afegim la salsa de soja. Seguim remenant i saltejant l'api. Afegim immediatament les fulles d'api i seguim saltejant fins que s'evapori tot l'aigua que deixi anar l'api. Recordeu que la salsa de soja ja té un punt salat, per tant, millor no salar o ser molt prudent en fer-ho. El foc ha d'estar una mica fortet perquè no volem que s'estovi massa l'api, ens ha de quedar més aviat cruixent.

Retirem del foc i servim calent.

2 comentaris:

Cinta ha dit...

No l'havia vista mai aquesta recepta, l'haurem de provar! petons

Eva Macià ha dit...

Súper original, no? almenys jo, com la Cinta, no l'havia vista mai! i per tant... s'ha de provar!

Seguidors