divendres, 27 de desembre del 2013

Pastís de patata i carn


Aquesta recepta feia temps que no la fèiem...per això vam decidir que no podia ser, que aquesta recepte calia tenir-la per força al bloc!...i aquí teniu un altre clàssic : el pastís de patates i carn..boníssim!!

Ingredients (2 persones):
4 patates mitjanes
una nou de mantega
1/2 gotet de llet
100 gr de carn (de porc o vedella o barrejada)
1 ceba grossa
2 o 3 tomàquets petits madurs
sal i pebre
una altra nou de mantega
formatge ratllat

Començarem per pelar les patates i posar-les a bullir amb força aigua i una mica de sal. Quan siguin cuites les retirarem del foc, colarem i les passarem pel passapurés. Quan tinguem el puré fet i encara calent i barrejarem una mica de mantega i una mica de llet per a fer-lo més cremós. Rectificarem de sal.

En una paella amb oli posarem a sofregir la ceba pelada i tallada fina. Quan comenci a transparentar, hi afegirem la carn ja salada i empebrada. Quan la carn sigui cuita, hi afegirem el tomàquet ratllat. al tomàquet prèviament li haurem afegit una mica de sucre. Deixerem que cogui tot junt i que es faci el sofregit. Rectificarem de sal i pebre i reservarem.

En una plàtera fonda que pugi anar al forn, hi posarem la meitat del puré de patates recobrint tot el fons. Al damunt, hi escamparem el sofregit amb la carn i taparem amb la resta del puré. Escamparem trosset de mantega i punxarem la superfície una miqueta (7 o 8 cops). Escamparem pel damunt el formatge ratllat a discreció i una mica més de mantega. Posarem a gratinar i ja ho tindrem llest!

2 comentaris:

El pare ha dit...

Un pastís que faig també de tant en tant i sempre agrada.
Una abraçada.

Mònica Tarradellas ha dit...

Acabo de descobrir el teu bloc i he vist unes receptes xulíssimes...em quedo per aquí a seguir-te!!! Una abraçada!

Seguidors