dilluns, 16 de desembre del 2013

Coques fines

I per avui, unes pastes típiques del sud de Catalunya amb poc sucre i un gust intens a matafaluga. He trobat la recepta al bloc "sopancrosta", encara amb poquetes receptes però molt bones!

Ingredients (unes 10 peces):

300-350  g de farina (pot variar una miqueta)
1 tassa d'oli de bona qualitat
1/2 tassa (la mateixa) d'aigua
1 cullerada sopera de coriandre en pols
1 cullerada sopera de matafaluga en gra
1/2 pastilla de llevat de forner (uns 20 g aproximadament)
sucre per empolsinar les pastes


Per començar posarem en un potet una mica més de mitja tassa d'aigua i el coriandre i la matafaluga, portarem a ebullició i deixarem en infussió les espècies una estoneta. Deixarem bullir uns minutets.

En un bol, barrejarem la l'oli i l'aigua de bullir les espècies (ara mesurarem la mitja tassa), per això ens cal que l'aigua estigui bullint i la passarem per un colador perquè no ens caiguin llavors. Aquest pas és important! cal "escaldar" l'oli. Batrem fins que ens quedi ben infusionat, l'oli i l'aigua.

Ara esmicolarem el llevat i el barregem a la farina. Anem tirant la farina al bol de l'oli i barrejant-ho tot. Quan tinguem una pasta que es pugui treballar amb les mans, ho passem a un marbre enfarinat i ho treballem allà. Ho anirem pastant com si fos pa, fins a tenir una pasta llisa, homogènea i densa, però una mica elàstica. Si cal, li afegirem més farina.

Ara farem llevar la pasta, per això enfarinarem el bol, hi posarem la pasta feta una bola i ho taparem amb un drap. Deixarem que llevi en un lloc sense corrent d'aire ni molta claror. Cal que dobli el seu volum.


Ara amb la pasta ja llevada, farem boletes de la mida d'un ou petit. Les anirem posant damunt de paper de forn o d'una safata de silicona. Aplanem les boles amb la mà que ens quedin rodonetes i no molt gruixudes. En teoria, un mig centrimetre anirà bé. Farem una decoració a base de petits pèssics  formant línies.

Enfornem a foc calent (200º) i quan comencin a enrossir, les treurem del foc. Quan, ja fora del foc, comencin a refredar-se, les empolsinarem de sucre "normal" (res de sucre glaç).

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

Que bones!!! Me guardo la recepta que les intentaré fer. Petons!

Seguidors