divendres, 14 de febrer del 2014

Coca de pebrots amb pebre vermell

Una altra recepta de coca de verdura. Aquest cop l'hem feta afegint-hi vi blanc a la pasta (i no pas cervesa) i  amanint-la amb pebre vermell dolç. El resultat? boníssim!

Ingredients (2-3 persones):

per la pasta:
250 g de farina
125 cc de vi blanc
50 cc d'oli
llevat quimic (i culleradeta)
sal

pel farcit:
2 pebrots vermells grossos
2 pebrots italians
julivert al gust
pebre vermell dolç


Tallem els pebrots a daus i els barregem amb el pebre vermell i una mica d'oli. Ho deixem una estona reposar  perquè quedi ben amanit.

En un bol barrejarem la farina amb una mica de sal, el vi blanc el lleva t químic i l'oli. Ho treballarem amb les mans o amb una forquilla per barrejar-ho tot, si està molt seca l apsta, hi afegirem una mica més de vi.

Podem seguir treballant-ho dins del bol o ho passem tot al marbre ben net i un pèl enfarinat. Seguim pastant-ho. Cal que ens quedi flexible i no s'enganxi a les mans. L'estirarem amb l'ajut del corró, la posarem damunt una llauna que pugi anar al forn (prèviament untada d'oli o fent servir la safata de silicona). Acabem de  donar-li forma amb els dits untats d'oli. Cal que vigilem que no agafi corretja, es a dir, si la treballem molt, quan la volguem estirar, es tornarà a arronsar.

Quan la tinguem ben estirada damunt la llauna hi aboquem el farcit prèviament preparat i ho amanim amb un raig d'oli. Enfornem a 180º fins que sigui cuita. Quan la traguem del forn, hi tirem un altre raig d'oli.







2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

que bona, carina! Aquestes coques em perden!! Bon cap de setmana

Mònica Tarradellas ha dit...

T'agafo la idea de la pasta...amb vi blanc ha de quedar genial!

Seguidors