divendres, 21 de febrer del 2014

Scones de formatge

Un clàssic dels esmorzars i de l'hora del té anglesos: els scones de formatge. En aquest cas, els hem fet amb formatge de Maó i no pas el típic Cheddar anglès, diguem que és el toc "nostrat". Se suposo que cal menjar-se'ls partits per la meitat i amb una miqueta de mantega (la pasta queda com una mena de pasta fullada). Es poden menjar freds o calents, però un pèlet calentons estan més bons.

Ingredients (per unes 8 -10 peces):

250 g de farina
1 culleradeta de llevat químic
55 g de mantega a daus
125 g de formatge maó tallat grollerament (o un altre formatge sec i fort)
150 ml de llet
pebre negre


Barrejarem la farina, la sal i la mantega tallada a cubs i el pebre negre al gust. Cal que ens quedi una mica grumollós. Hi afegim el llevat i el formatge. Barregem bé i hi afegim també la llet a temperatura ambient. Treballem la pasta amb les mans fins que tot sigui homogeni, però no cal que la pastem. L'hem de treballar com si fos una pasta brisa, poquet i perquè tot quedi ben barrejat.

Encenem el forn a 220º.

Estirem la pasta damunt del marbre amb l'ajut d'un corró de cuina, cal que ens quedi d'una alçada d'un dit o una mica més. Tallem amb un tallapastes en forma rodona. Si ens sobra pasta, la tornem a ajuntar i seguim tallant. Repetim l'operació fins a tenir tota la pasta "gastada".

Posem els scones damunt d'una llauna que pugui anar al forn, untada amb mantega o damunt d'una safata de silicona. Enfornem i deixem que es cogui. A mitja cocció, pintem els scones amb una mica de llet per a donar-lis color. Quan siguin cuits, els traiem del forn i deixem que es refredin damunt d'una reixeta.



3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

oh, que bones! Quina bona versió de scones!

sandra/ josemaria ha dit...

tenen que esta per lleparse els dits

Mònica Tarradellas ha dit...

Fins ara només he fet scones dolços, però veig que aquesta versió enformatjada també ha de ser deliciosa! Petons!

Seguidors