dimarts, 11 de març del 2014

Arròs amb faves, carxofes i sìpia

Aquest plat d'avui està inspirat en un arròs que per aquestes dates es veu força a les cartes dels restaurants del Delta de l'Ebre (hi hem passat uns dies fent birding recentment): l'arròs amb sipionets, faves i carxofes (productes de temporada al 100%). Com que no teniem sipionets, hi hem posat una sípia a trossos i com que també estem en temporada de galeres, n'hi hem posat un parell per a donar més gust a l'arròs!

Ingredients (2 persones):
180 gr d' arròs
1 sípia grossa
2 galeres
2 carxofes
un grapadet de faves fresques desgranades
1/2 ceba petita
2 tomàquets petits madurs
1 all
julivert al gust
brou suau o aigua


Començarem per a fer un sofregit amb la ceba: la pelarem i la picolarem ben fina, posarem un raig d'oli en una cassola de fang o de ferro colat i deixarem que es cogui lentament, sense agafar color; quan sigui ben transparent, hi afegim els alls i el julivert ben trinxat i immediatament el tomàquet ratllat amb un punt de sal i una micona de sucre.

A part, tallarem les carxofes a quarts , els hi traurem el borrissol de dins i les posarem en aigua i una mica de llimona perquè no ennegreixin. Desgranarem les faves. Posarem al foc una olla amb força aigua i quan comenci a bullir, li tirarem les carxofes, quan siguin mig cuites, hi tirarem les faves. Aquest brou vegetal ens pot servir ben be per a l'arròs després.

Quan el sofregit de la cassola estigui ben concentrat, hi tirarem les galeres i la sípia neta i tallada a trossos. Quan la sípia comenci a estar cuita, li anem tirant les carxofes i les faves que traurem de l'olla amb un colador o similar per preservar el brou. Donarem unes voltes al sofregit perquè tot agafi gust.

Aboquem a la cassola el brou necessari (provinent de bullir les carxofes i les faves); caldrà que posem per a un arròs més aviat sec, el doble de brou que d'arròs en pes; en aquest cas, 360 g de brou.  Rectifiquem de sal si cal.

Quan el brou comenci a bullir (cal que el foc estigui fort), hi aboquem l'arròs i deixem que cogui a foc fort 5 minuts i la resta fins a contar-ne 20 minuts a foc mitjà. Parem el foc i deixem reposar 5 minuts més.





3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Però Carina, quin arrosset més bo! Veig que ja t'has estrenat amb les faves, enguany! Jo encara ho tinc pendent. El teu arròs diu: "menja'm!". Petons

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmmmmmm per lleparse els dits

Mònica Tarradellas ha dit...

Tinc ganes de baixar a les terres de l'Ebre per tastar aquestes galeres que poseu en els arrossos i en d'altres plats...em tenen ben encuriosida! Magnífic arròs de temporada! Petons!

Seguidors