dilluns, 14 d’abril del 2014

Galtes de vedella al vi negre

Una recepta per a sucar-hi pa! galtes al vi negre; en aquest cas la varem fer amb galta de vedella però, es clar, també es pot fer amb galta de porc. El truc, com passa sovint en aquests casos, es deixar que faci xup-xup el guisat, per tant caldrà invertir-hi una mica de temps i paciència , però el resultat és espectacular!

Ingredients (2 persones):
2 galtes de vedella
1 ceba petita
1 porro primet (no en teniem)
1 tomàquet petit
1 pastanaga
1 o 2 alls
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
1 got ben ple de vi negre
brou lleuger o aigua

Salpebrem les galtes i les marquem una mica per a que coguin millor. En una cassola amb oli les rossegem una mica fins que ens agafin color. Reservem.

A la mateixa cassola i amb el mateix oli, hi aboquem les verdures netes , pelades i tallades ben fines, juntament amb l'all o alls sencers, el llorer i la farigola. Deixem que coguin.Quan comencin a estar cuites, hi afegim de nou les galtes. Donem un parell de voltes i hi afegim el vi negre.Deixem que evapori l'alcohol del vi.  Afegim el brou lleuger o l'aigua fins a cobrir les galtes, abaixem el foc i tapem.

Deixem que faci xup-xup una bona estona, vigilant que no es quedi sense salsa si fos el cas. Quan les galtes siguin ben cuites, ho treiem del foc. Reservem les galtes i passem la bressa pel passapurés o el xino. A nosaltres ens agrada més el passapurés. Retornem les verdures així triturades a la cassola i hi tornem a afegir les galtes. Ja tindrem el plat preparat per tornar a escalfar i servir. Ho podem fer el dia abans tot això i ens guanyarà molt en gust.

5 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

M'encanten les galtes!! Aquestes amb vi negre semblen de sucar-hi pa, Carina!

lacuinadesempre.cat ha dit...

quina pinta que fot!

El pare ha dit...

Segur que n'hi sucaré de pa.

Teresa ha dit...

Aquests guisadets si què són bons! i la carn de les galtes és molt melosa i bona!bona setmana!

Mònica Tarradellas ha dit...

Com tots els plats contundents, necessita el seu temps! Fa molt bona pinta! Una abraçada!

Seguidors