divendres, 18 d’abril del 2014

Naan, pa hindú

Aquesta és la recepta del pa naan, un dels més habituals a la cuina de la India i als restaurants hindús. Es fa al forn, Les proporcions estan fetes una mica a ull perquè la recepta l'hem treta d'algunes webs en anglès que acostumen a mesurar-ho tot en tasses i cullerades.

Ingredients (5 o 6 naans):
250 g de farina de força
1 culleradeta de sal (mida de cafè)
1 culleradeta de sucre (idem)
1 pèssic de llevat químic
1 iogurt tipus grec
10 g de llevat de forner en pastilla
2 cullerades soperes d'oli
2 cullerades d'aigua tèbia (per dissoldre el llevat)
1 cullerada de llavors de comí (opcional)

Barregem la farina amb el sucre, la sal, el llevat quimic , l'oli i el iogurt. Afegim-hi també el llevat dissolt en una mica d'aigua. Treballem la pasta fins que tot sigui ben barrejat i homogeni i comencem a pastar-ho. Ho treballarem fins que la pasta sigui llisa i suau. Deixem reposar en un lloc fosc, sense llum directe ni corrents d'aire, tapat amb un drap fins que dobli el volum. El temps dependrà de la temperatura ambient.

Un cop hagi doblat el volum, fem porcions de la pasta: 5 o 6, i les bolegem perquè quedin rodonetes. Amb el corró, les aplanem, mirant sempre que ens quedi la forma més semblant a un plat possible i d'un  cm de gruix aproximadament.

Mentrestant, escalfem el forn a 250º. Pasem els paans de mà a mà, voltejant-los (*) un parell de cops  i posem un per un (o si ens en caben dos, dos) els paan al forn i deixem que cogui fins que comenci a tornar-se marronet per la superfície. Pot tardar uns 10 o 15 minuts.

(+) Aquesta part és més dificil d'explicar, per tant, hi afegeixo un enllaç al vídeo de youtube d'una famosa blogger-cuinera hindu (Manjula) on en el minut 6´15´´ aprox. es veu com ho fa. També, es clar, podeu veure tot el procés de com fa ella el naan. El vídeo és en anglès, però s'enten moltíssim:

https://www.youtube.com/watch?v=vow-kxTPatc


Seguidors