dilluns, 9 de juny del 2014

Sarsuela

I aquest cop un d'aquells plats típics de festa grossa : la sarsuela. Aquesta la vam fer durant les festes de Nadal però l'hem tinguda pendent de penjar fins que hem decidit que ja n'hi havia prou. Com es ben sabut la sarsuela és un plat típicament barceloní i cal fer-lo amb peix blanc; els que posem a la llista d'ingredients són els més tradicionals i habituals.

Ingredients (4 persones):
4 rodanxes de lluç
4 talls de rap
4 llagostins
4 gambes
1/2 kg de musclos
2 calamars mitjans
1 ceba
5 o 6 tomàquets madurs
1 got de vi blanc
all i julivert al gust
2 o 3 ametlles

Enfarinem i fregim un poc el lluç i el rap i ho deixem a part. No s'han de coure del tot, només començar a coure i canviar de color.

En un cassonet, posem els musclos nets i encenem el foc amb una mica d'oli. Tapem i deixem que s'obrin.

En una altre paella amb una mica d'oli i a foc baix, deixem que cogui el calamar, net i fet a anelles. Reservem.

En una cassola grossa, posem l'oli (millor si és el de fregir els peixos) amb la ceba tallada i picolada ben finament. Quan comenci a transparentar i hi afegim els tomàquets ratllats i deixem que cogui. Afegim el vi blanc i deixem que evapori. Llavors, anirem afegint a la cassola el rap, el lluç i els calamars amb cura perquè no se'ns trenquin. Hi afegim també els musclos (els hi haurem treu una de les valves) i també l'aigua de coure'ls. S'hi afegeix les gambes i els llagostins. Es deixa que faci una mica de xup-xup.

A part, farem una picada d'all i julivet ben generosa i amb dues o tres ametlles. Afegim la picada a la cassola i deixem que segueixi fent xup-xup a foc mitja. si cal, hi afegirem durant la cocció una mica més d'aigua.

Un cop posada la picada, ens esperem 5 minuts i ja podem servir-ho.

Seguidors