dimarts, 3 de juny de 2014

Coca de cireres (una altra recepta)

Una altra recepta de coca de cireres, aquest cop fem servir la pasta de pa com a base. També les hem fetes individuals i rodones, tal i com hem vistes que les fan a Reus. Teòricament les cireres cal posar-les amb el pinyol perquè llavors tenen més gust, però a ca meva són molt mandrosos i les volen sense!

Ingredients:
cireres sense pinyol (un plat)
sucre abundant
250 g de farina de força
5 g de llevat de forner
4 g de sal
150 g d'aigua
25 g d'oli

Caldrà que despinyolem les cireres i les reservem.

En un bol, hi posem la farina, hi afegim el llevat desmicolat i la resta dels ingredients. Barregem fins que sigui un tot homogeni i llavors ho passem al marbre prèviament enfarinat. Pastem força estona. Encabat fem una bola i ho deixem en un bol que llevi el doble del volum. Fem unes boles  i les estirem, cal que tingui un tamany d'un plat pla més o menys.

Guarnim cada una de les coques amb les cireres posades ben juntetes. Deixem que llevi de nou i hi tirem força sucre pel damunt.

Mentrestant haurem encès el forn a 250º. Posem les coques sobre una llauna enfarinada que pogui anar al forn. Enfornem i deixem que cogui fins que siguin dauradetes. Traiem i deixem refredar.

3 comentaris:

lacuinadesempre.cat ha dit...

Mira, una recepta que tenia anotada per fer aviat. De fet, el Corpus ens presenta una recepta tradicional catalana similar: el Cóc de cireres. La massa és més dolça però l'elaboració idèntica. Bona feina!

Marina A.F. ha dit...

Que bona, Carina, i tan fàcil de fer! Petons

Mònica Tarradellas ha dit...

Coca de forner ben ensucrada i recoberta de cireres...una menja celestial! Petons!

Seguidors