dilluns, 5 de gener del 2015

Sopa de fonoll i ous

Aquesta recepta és facilíssima de fer i requereix pocs ingredients; l'hem treta d'un llibre de receptes tradicionals de la Calàbria.

Ingredients (4 persones):
1 fonoll gros
4 ous
oli i sal
formatge ratllat (en el nostre cas, pecorino de Calàbria)


El procediment és molt senzill: tallem el fonoll (exclosa la part més verda i les fulles) a trossos petits al gust. Posem a bullir aigua en una olla i quan comenci a bullir, hi tirem un raig d'oli i el fonoll. Salem i deixem que cogui.
A part, en un plat fondo, hi posem un ou sencer cru (a l'estil de les sopes de pa i de farigola d'aquí) i quan la sopa sigui feta però encara ben bullent, aboquem part del brou per damunt de l'ou perquè qualli la clara. Aboquem la resta de la sopa i hi tirem pel damunt el formatge ratllat. Servim immediatament.

2 comentaris:

El pare ha dit...

M'encanta aquesta proposta, i tant que la provaré.

Palmira POM ha dit...

Quina proposta més original. A la nena amb ou i fonoll tan sols li podrà agradar i molt!
Molt bon any!!!
Palmira

Seguidors