dijous, 5 de març del 2015

Coca de carxofa


Aquesta recepta ens la va inspirar una recepta de pizza vista en un bloc (aquí). De receptes de pasta per a coques de verdures n'hi ha moltes, però aquesta és una de les més senzilles. Les carxofes estan en temporada o sigui que també resulten molt fàcils de trobar.

Ingredients (2 o 3 persones):

per la pasta:
250 g de farina
125 g de cervesa
50 g d'oli
sal

3 carxofes petites o 2 de grans
sal
oli

llimona
julivert
aigua

Començarem per preparar la pasta; com que duu cervesa no ens caldrà ni posar-hi llevat. En un bol, posem la farina i la sal, hi afegim l'oli i la cervesa, barregem fins a formar una pasta amb consistència que es pogui escampar fàcilment amb la mà o el corró de cuina però que mantingui la forma. Deixem reposar uns 20 minuts.

Mentrestant, preparem les carxofes: tallem la cua i traiem les fulles exteriors més dures. Quan ja tinguem només les fulles més tendres a la vista, tallem per la meitat i retirem el borrissol que tenen les carxofes al mig. Tallem a "llesques" primes i les anem posant en aigua amb llimona i julivert per evitar que s'ennegreixin. Si no tenim a mà julivert, en podem prescindir, però de la llimona no!

Traiem els talls de carxofa de l'aigua quan ja ho tinguem tot llest i les assequem. Les escampem pel fons d'una plàtera que pogui anar al forn on prèviament hi haurem tirat un rajolí d'oli per evitar que s'enganxin. Repartim les carxofes pel fons de la plàtera, salem lleugerament  i un cop fet això, hi posem la pasta estirada pel damunt cobrint-les i ocupant tota la plàtera. D'aquesta manera, posant primer les carxofes, aquestes es couran amb el seu propi vapor.

Tindrem el forn preparat ja calent a 180 o 190º. Enfornem i deixem que cogui fins que la pasti sigui ben cuita. Retirem, aboquem la coca girant-la i hi tirem pel damunt un altre rajolí d'oli. Servim.

8 comentaris:

Palmira POM ha dit...

Genial aquesta manera de gaudir de les carxofes. Nosaltres afegim a aquesta coca una mica de cansalada i sempre té molt éxit!
Una abraçada,
Palmira

sandra/ josemaria ha dit...

que bona

Unknown ha dit...

Mmmm quina bona pinta, té un aire rústic que m'encanta. Provaré de fer-ne la massa, la veig prou fàcil. Gràcies anirac ;)
Ptons
Anna

Anirac ha dit...

com sempre, moltes gràcies per comentar!!

Palmira, sí tens raó, afegint-hi cansalada ha d'estar encara més bona .-)
Anna, si la proves de fer, veuràs que és molt fàcil!

Tapa't de tapes ha dit...

ole, quina bona idea!

Teresa ha dit...

T'acabo de veure a tv3!! Felicitats, que has guanyat! pel guisadet que t'has marcat!

Teresa ha dit...

Ah! doncs ja ho miro perquè vaig entendre el nom del teu blog!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola!
Genial la idea de girar la coca. Penso provar-ho i t'ho explico :)

Seguidors