dimarts, 8 de desembre de 2015

Truita a la manera de la Vall d'Aran


Una recepta per cuinar les truites treta d'un dels llibres del famós cuiner J. Lladonosa; segons l'autor, aquesta recepta prové de la Vall d'Aran...

Ingredients (per 2 persones):

2 truites de riu
7 o 8 ametlles torrades
1 tros de pa sec
1 brot de julivert grosset
2 alls
farina

Començarem per arrebossar les truites salades i empebrades amb farina i fregir-les amb oli. Cal no coure-les massa, millor les deixem una mica cruetes. Reservem.

Retirme una mica d'oli i hi fregim el tros de pa i la meitat del julivert. Traiem i reservem.

Piquem en un morter la meitat del julivert fresc, els alls pelats, les ametlles torrades sense pell i el julivert fregit i el pa fregit. Diluïm la picada amb una mica d'aigua.

Tornem les truites a la paella a foc baix i hi aboquem pel damunt la picada. Deixem que faci xup-xup cinc o deu minuts depen de com ens agradin de cuites, rectificant de sal si ens cal.  Ja podem servir-les.

Seguidors