dimecres, 23 de desembre del 2015

Arròs amb bacallà i coliflor


Aquest plat era el preferit d'una de les meves tietes. Tots els dijous, sense falta, ella s'havia de cuinar el seu bon plat d'arròs amb bacallà i coliflor. Feia temps que teniem pendent de penjar la recepta....

Ingredients (2 persones):
200 gr d'arròs
aigua o brou lleuger de peix (el doble que el pes d'arròs)
coliflor al gust
2 talls de bacallà sec
1/2 pebrot verd
1 o 2 grans d'alls
1 o 2 tomàquets madurs petits
1/2 ceba

Començarem dos dies abans per posar en remull el bacallà. El dia que el vulguem cuinar, li traurem la pell i l'esqueixarem (si fessim servir bacallà ja esqueixat, el podem posar en remull a primera hora del matí).

En una cassola de fang començarem un sofregit amb molt poca ceba, quan comenci a estar transparent, hi afegim pebrot verd, all i julivert trinxat ben petit.Quan sigui cuit, hi afegim el tomàquet ratllat. Deixem que es cogui bé el sofregit i que es concentri.

A part, fem bullir el brou.

Quan el sofregit estigui ben cuit, hi afegim els brots de coliflors tallats petits, hi donem un parell de voltes i hi tirem l'arròs. Un parell de voltes més, i hi tirem el brou calent. Quan arrenqui de nou el bull, hi tirem el bacallà i deixem que cogui (uns 20 minuts) fins que sigui l'arròs cuit. Parem el foc i deixem repossar cinc minuts més.

Recordem que cal fer bullir l'arròs cinc minuts a foc fort i la resta a foc suau o mitjà.

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

doncs segur que també seria un dels meus plats preferits, que bo!!

Seguidors