dimarts, 9 d’agost de 2016

Arròs verd de Morelos

Una adaptació d'una recepta mexicana que vam apendre ja fa un grapat d'anys a un curset de cuines del món. El nom original era "arròs verd amb xiles i plàtans fregits" i es cuina amb la varietat d'arròs de Morelos, típica d'un estat mexicà del mateix nom. Li hem posat el nom amb que la coneixem a casa...

Ingredients (4 persones):

400 gr d'arròs
600 cl d'aigua
150 g d'espinacs
julivert abundant
1/2 ceba picadeta ben fina
1 gra d'all
4 xiles poblanos (nosaltres pebrots verds tipus italià)
4 cebes rallades a rodanxes
150 g de formatge ratllat

Bullim l'arròs amb l'aigua, un raig d'oli i sal. Quan sigui cuit, el colem, el refradem amb aigua i el reservem.

Saltem els espinacs en una cassola, i després els piquem amb el túrmix. Hi afegim la ceba picolada, el julivert trinxat, l'all trinxat i ho triturem de nou ben fi. Barregem la pasta resultant amb l'arròs fins que aquest quedi verd.

Sofregim en una paella les cebes i els pebrots tallats a tires fins que siguin tous. Salem i reservem

Untem amb manega un motllo que pugui anar al forn tipus corona. Posem aproximadament 1/3 de la barreja de cebes i pebrots repartits pel fons. Al damunt, hi distribuïm aproximadament la meitat de l'arròs. Damunt hi anirà una altra capa de cebes i pebrots i el formatge ratllat. Acabem amb la resta del'arròs.

Enfornem a 180 durant uns 10-15 minuts.

Desemmotllem l'arròs i el servim acompanyat de tostons de plàtan fregits.






Seguidors