dimarts, 23 d’agost de 2016

Mazamorra cordovesa


Amb aquest nom tan poc atraient (tot cal dir-ho) tenim un altre delicios representant de la família dels gaspatxos, típic de la zona de Còrdova, molt adient com els seus "parents" per èpoques de calor. La recepta l'hem treta d'un petit llibret anomenat "Gazpachos y ensaladas de la cocina de Córdoba", un altre "souvenir" d'un viatge. En el nostre cas, ho vam fer tot a ull, regulant la quantitat d'oli i vinagre segons el nostre propi gust.

Ingredients:

Pa blanc sec de molla densa (el llibre diu 400 g)
oli (200 ml per a la quantitat de pa que diu el llibre)
sal i pebre
un raig de vinagre
alls al gust

ou dur per decorar (també hi podem afegir pernil salat a trossets)

Traiem el millor que puguem la crosta del pa i el posem en remull. Quan sigui ben xop, el traiem de l'aigua i el posem a escórrer o l'apretem amb les mans per tal de deixar-lo el més eixut possible.

En el túrmix, posem els alls pelats, el pa, una bona quantitat d'oli i un raig de vinagre, sal i pebre negre. Ho triturem tot fins a tenir una pasta ben fina. Refredem i servim decorat amb ou dur trinxadet i/o pernil salat tallat a dauets o trossets.

Seguidors