divendres, 19 de maig de 2017

Formatge gras

Una recepta medieval amb el formatge com a protagonista. La veritat és que acostumem a tenir en ment com a cuina medieval la típica de les pel·lis americanes i els comics a base de rostits i poca cosa més i en realitat, dintre de la relativa magresa dels ingredients tenien una cuina força complexa amb molts ingredients i espècies i barreges dolç/salat, etc..aquesta recepta , però, és facileta....Es pot fer amb formatge sec (gras) o bé amb formatge fresc......

Ingredients:

talls de formatge sec tipus ovella (manxec, serrat o similar)
farina
1 ou
aigua
llevat de forner
aigua de roses
sucre


Fem una pasta amb la farina, el llevat, l'ou batut i l'aigua, que ens quedi fluïda però consistent.

Posem una paella amb oli al foc i mentrestant, arrebossem els talls de formatge a la pasta. Fregim els talls de formatge fins que siguin dauradets, els posem damunt de paper absorvent i els reguem amb sucre i aigua de roses.

Servim calents! (freds no valen gaire)


Seguidors