dissabte, 27 de maig de 2017

Panadons de poma i fajol

Feia temps que voliem fer uns panadons de poma i aprofitant l'èxit de la coca amb farina de fajol, varem decidir fer-los amb aquesta variant...

Ingredients:

2-3 poma golden (o una altra, excepte fuji que tenen massa aigua)
llimona (per evitar que ennegreixin)
panses remullades la nit anterior
sucre al gust

per la pasta dels panadons:

350 g de farina de blat
50 g de farina de fajol
200 ml d'aigua
50 ml d'oli
1 ou sencer
5 g de llevat de forner en pols (venen un sobrets)


Posem les panses en aigua per a rehidratar-les si no ho hem fet la nit anterior.

Passarem a preparar la pasta.  Damunt del marbre de la cuina, farem un volcà amb la farina de blat i la farina de fajol i al centre hi posarem, l'ou, l'aigua, sal, el llevat en pols i l'oli. Barrejarem tots aquests darrers ingredients i anirem afegint-hi la farina dels costats. Treballarem la pasta fins que sigui homogènia, que no s'enganxi i fina.
Formarem una bola i la deixarem reposar fins que dobli el volum.

Ara pelem les pomes i les tallem a dauets menuts, fregant-ho amb llimona i regant-les amb el suc perquè no ennegreixin.

Quan la pasta hagi llevat, farem porcions de la mida d'una mandarina petita més o menys. Damunt el marbre enfarinat i amb l'ajut d'un corró enfarinat també, estirarem les boletes una a una fins a formar el panadó. Al mig hi posarem una porció de les pomes i les panses ja barrejades, escamparem sucre el damunt  i tancarem, plegant-los pel mig i fent-lis una cresta.

Mentrestant escalfem el forn a 200º, quan els panadons siguin tots preparats, els posem damunt una llauna que pugi anar al forn enfarinada i els hi tirem un raig d'oli pel damunt. Enfornem fins que siguin daurats per fora. Traiem els panadons del forn i desseguit hi tirem un altre raig d'oli.

Seguidors