dimarts, 6 de juny del 2017

Croquetes de morcilla de Burgos amb poma caramelitzada



Aprofitant una curta estada a Burgos per a visitar el famós jaciment d'Atapuerca varem comprar unes morcilles  (botifarrons) d'arròs típiques de la zona i amb una d'ellse, hem fet aquest plat....

Ingredients (12-15 croquetes):

1 morcilla de Burgos
1 poma
1 cullerada sopera de sucre no gaire plena
1 cullerada sopera de farina ben grossa
50 g de mantega aproximadament
200 ml de llet aproximadament

1 ou
farina
farina de galeta

El dia abans:
Pelem i tallem la poma a dauets petits. Ho posem en una paella amb la cullerada de sucre i un raig d'oli i deixem que es cogui i caramelitzi.

A part, li traiem la pell a la morcilla i l'aixafem amb una forquilla, ho passem per la paella perquè es cogui lleugerament i ho barregem amb la poma quan aquesta sigui caramelitzada. Reservem.

A part, en una paella grossa, posem mantega i deixem que es fongui a baixa temperatura, hi afegim la farina i deixem que cogui sense cremar-se. Hi afegim la llet molt poc a poc mentre remenem perquè no faci grumolls. Quan tinguem una pasta fluida , salem i hi afegim la morcilla. Barregem tot bé i deixem coure fins que faci petits volcanets i la pasta es desenganxi sola de les parets de la paella.

Aboquem la pasta en una safata de vidre o similar. Deixem que es refredi un xic i ho cobrim amb paper film per evitar que la pasta faci crosta. Deixem refredar del tot i ho posem a la nevera.

El dia que les volguem fer, traiem la pasta de la nevera , deixem que agafi temperatura ambient i mentrestant preparem els plats on arrebossarem les croquetes; el primer amb farina normal, el segon amb l'ou batut i una mica de llet i el tercer amb farina de galeta.

Formem les croquetes amb una cullera i les passem per farina, ou i farina de galeta. Les posem en una paella i deixem que coguin per totes bandes. Les traiem quan tinguin coloret i les posem damunt de paper absorvent per a retirarn-ne l'excès d'oli.

Es poden menjar fredes o calentes i guardar per l'endemà (però l'arrebossat perdrà!)


Seguidors