dijous, 12 de desembre del 2019

Cap de costella al forn a la menorquina



Aquesta recepta es tradicional de Menorca i, sembla ser, es fa servir tant per a carns com per a peixos......

Ingredients (2 persones):

4 o 5 tires de cap de costella segons tamany (en el nostre cas, a més estaven tallades cada una d'elles en trossos de dos o tres)
1 o 2 tomàquets molsuts, en el nostre cas, dels de mamella, perquè no en volem el suc, en volem la carn
1 o 2 patates mitjanes
1 all
julivert
1 cullerada sopera de pa ratllat

Tallem i pelem les patates a mida fineta, millor a rodanxes. Ara les podem freigir una mica per començar a coure-les o les podem posar una estona a la llauna al forn perquè es vagin fent. Nosaltres, varem triar la segona opció..las vam salar i lis vam tirar un raig d'oli i les vam posar al forn a foc mitjà.

Quan les patates estaven mig fetes, les varem treure del forn i varem repartir-hi pel damunt el cap de costella prèviament salat i empebrat i per damunt del cap de costella, els tomàquets a rodanxes també salats. Varem tornar la llauna al forn i varem deixar coure uns 10 minuts, passat aquest temps, ho varem regar tot amb un got de vi blanc, passats uns 10 minuts més hi hi varem repartir-hi pel damunt el all i el julivert picolat ben finet i barrejat amb el pa ratllat i tot salat i empebrat. Ull! es comvenient, tapar-ho una mica amb paper de forn perquè no es cremi massa l'all i amarguegi el cuinat. quan sigui ja quasi cuit, podem retirar el paper i deixar que es cogui l'all i le julivert sense deixar que es cremi l'all!. si cal tornar a tapar, ho farem i ho deixarem coure fins que la carn sigui ben cuita i rossa i les patates també! dependrà del forn però pot ser uns 40 minuts a 200º en total...

Seguidors