dimarts, 3 de desembre del 2019

Arròs amb rajada (escrita)

Un arròs molt típic valencià i que queda boníssim! La rajada o escrita és un peix potser no gaire conegut, però bonissim! que no té espina, si no cartíleg, si està molt cuit, n'hi ha qui se'l menja també, si no us agrada, el podeu retirar fàcilment mentre us menjeu el tall!

Ingredients (2 persones):
180 g d'arròs
2 talls de rajada ja pelada (dependrà del tamany, però normalment, seràn dues ales)
1/2 pebrot vermell
1/2 ceba petita
2 o 3 tomàquets
1 all
julivert
safrà
1 grapat de faves congelades (o pèsols o mongetes verdes)


Començarem per a bullir les faves i reservar-ne el brou i les faves cuites a part.

en una cassola de fang, sofregirem l'all fins que sigui ben ros però no cremat i el reservarem. En el mateix, oli, sofregirem la ceba i el pebrots picolats ben fins. Deixarem que cogui i es faci el sofregit. Per a que suï la verdura, es bo salar-ho una mica. Quan la ceba i el pebrot siguin ben cuits, hi afegirem el tomàquet ratllat i el safrà i deixarem coure a foc lent, perquè es redueixi i es concentri bé el sofregit. Hi afegirem també, l'all prèviament enrossit i el julivet picats al morter .

Quan el sofregit sigui molt concentrar, hi afegim les faves i l'arròs i hi donarem uns tombs. Llavors hi afegirem el brou que haurem mantingut calent i la rajada. Deixarem que cogui a foc fort cinc minuts i baixarem a foc mitjà uns altres 15. De tant en tant, sacsejarem la cassola amb cura de no trencar els talls de rajada. Quan sigui cuit, apaguem el foc i deixem repossar cinc minuts.

Seguidors