dilluns, 30 de desembre del 2019

Arròs amb carabassa i botifarra negra

Un arròs amb pocs ingredients, de temporada i que dóna un gran resultat...

Ingredients (2 persones):

180 g d'arròs
1/2 ceba
1 tomàquet o 2 ben madurs i de mida mitjana
1 o 2 alls
julivert
safrà
1 tall de carabassa
3 o 4 tallets de botifarra negra per persona o 2 botifarró de ceba (opcional)

Aquí la gràcia es coure bé la carabassa. tenim varies opcions: o be mig bullir-la prèviament (i aprofitar el brou que hem fet per a coure l'arròs) o bé, entretenir-nos i tallar la carabassa ben petita (més que a la foto!). Per treure-li la pela, el millor es fer servir un pelapatates.

D'altra banda, si ho preferiu, podeu prescindir de la botifarra i aixì un quedaria un plat apte per a vegetarians...

Començarem pelant la carabassa i tallant-la menuda.

En una cassola de fang, hi aboquem un raig d'oli i enrossim els alls pelats. Quan siguin rossos, però no cremats! els retirem i reservem i hi tirem la ceba picolada ben menuda i els talls de carabassa. Ho salem i empebrem i deixem que es faci el sofregit. Quan la ceba sigui ben transparent, hi afegim els tomàquets ratllats (prèviament salats també). Deixem que es faci el sofregit i que es concentri bé.  a part, piquem en el morter els alls i el julivert fins a tenir una pasta fina. Hi afegim el safrà i ho aboquem al sofregit.

Quan tinguem el sofregit ben concentrat, hi afegim l'arròs i hi donem un parell de tombs. Afegim llavors el brou que haurem tingut a part bullint (si hem "escaldat" la carabassa) o bé, brou suau de verdures o bé aigua bullint. Ull! si hem escaldat la carabassa i l'hem deixat mig cuita, l'haurem d'afegir durant la cocció del sofregit, en el moment d'afegir-hi el tomàquet, per exemple.

Posem el foc ben fort, i deixem que bulli cinc minuts. Quan hagin passat els cinc minuts, abaixem el foc i deixem que cogui 15 minuts. Cinc minuts abans d'apagar el foc, hi afegim els talls de botifarra o el botifarrons. apaguem el foc i deixem reposar cinc minuts.

Seguidors