divendres, 12 de juny del 2020

Coliflor amb panses i beixamel

Aquesta és una recepta ben senzilleta de fer i que queda mooolt bé i . a més, és ideal per a fer menjar a la mainada coliflor, per exemple...

ingrediets (2 persones):

1 coliflor no gaire grossa
un grapat de panses
20-30 gr de mantega
2 culleradas soperes de farina
400 g de llet
nous moscada ratllada, canyella en pols, sal i pebre negre per amanir
formatge ratllat i una mica de mantega per a gratinar-ho tot

Primer de tot, posarem en remull les panses.

Tallem la coliflor a brots petits i ho fem bullir tot; millor que ens quedi una mica al dente que no pas molt i molt tova. Quan sigui cuita, colem i reservem.

En una safata que pugui anar al forn, hi posem la coliflor i pel damunt les panses escorregudes. Amanim amb sal i pebre.

En un casso, hi posem la mantega i quan comenci a desfer-se, la farina i anem barrejant fins a tenir-ne una pasta. Anem afegint-hi llavors la llet, a poc a poc per a no fer grumolls. Afegim també la nou moscada , la canyella , el pebre negre i la sal al gust. A foc baix, anem remenant fins que la beixamel comenci a espesseir-se. Llavors, l'aboquem pel damunt la coliflor. Hi posem formatge ratllat i uns trosses (petits) de mantega pel damunt i ho posem a gratinar. Quan tingui un color ben bonic, ho servim.

Seguidors