divendres, 13 de novembre del 2020

Broquetes de pollastre amb salsa teriyaki

 

Seguim amb les receptes del règim ide nou, més broquetes de pollastre, acompanyades aquest cop d'una salsa teriyaki casolana.

Ingredients (2 persones):
 
2 pits de pollastre tallats a dauets
 
per la salsa:
 
80 g de sucre morè
70 gr de salsa de soja
un tros de gengibre per a ratllar
1 culleradeta de farina de blat de moro (maizena)
1 cullerada sopera de vinagre d'arròs japonés
1 all pelat i esclafat amb el llom del ganivet

Primer, el dia abans de fet, farem la salsa: en una paella, hi posem el sucre, la soja, el gengibre i l'all esclafat amb el ganivet. Deixem que es redueixi la meitat. Quan estigui reduit, agafem una o dues cullerades i hi disoldrem en un potet o tasseta la maizena i ho afegim a la paella. Deixem que espesseeixi més i hi afegim el vinagre. Ho posem en un bol.
Tallem el pollastre a dauets i sense salar ni empebrar (la soja és salada!) ho afegim al bol de la salsa i ho deixem marinar a la nevera tota la  nit i el mati de l'endemà. Si podem, anem remenant de tant en tant.
En el moment de dinar, anem clavant els dauets a la broqueta i ho posem damunt el foc fins que sigui cuit al gust. Servim.

Seguidors