dijous, 5 de novembre del 2020

Rebaixinat (Escudella de col)

 

Una escudella força senzilla pels dies d'hivern i de fred...La recepta la varem treure de la pàgina web del museu de Ripoll. Per la xarxa, hi ha diverses variants, però aquesta ens va semblar la més interessant. Nosaltres vàrem fer la nostra versió, modificant alguna coseta. D'entrada, no hi em posat el sagí, i bé..això és un canvi important, perquè el sagí li dóna personalitat al plat, però estem de règim i el metge ens té prohibit aquestes coses! la propera vegada serà!


Ingredients (2 persones):
1 os de porc salat
1/2 col de bullir mitjana
2 o 3 patates (nosaltres hi varem posar naps)
un grapat de fideus
1 grapat de mongetes blanques cuites.

Posem en una olla grossa 4 o 5 litres d'aigua i l'ós. Deixem que comenci a bullir i anem escumant les possibles "bruticies" que surin. Quan sigui mig cuit, hi afegim la col neta i tallada i els naps pelats i tallats (en el nostre cas). Deixem que bulli.
a mitja cocció de la col, hi afegim els fideus. Quan siguin cuits, hi afegim les mongetes blanques cuites. Rectifiquem de sal si fos el cas (l'os és salat, recordem-ho). Servim.

Seguidors