dijous, 18 de març del 2021

Civet de senglar

 

Una altra recepta dels Quaderns de "La Cuina Senzilla" que vàrem comprar al Delta de l'Ebre..aquest cop un civet de porc senglar que va quedar espectacular!


Ingredients (2-3 persones):

800 gr de carn de senglar de caçera
1 tall de cansalada
1 o 2 cebes grosses
3-4 pastanagues
2-3 granets d'all
vi negre (el que ens calgui)
1 got de vi ranci o conyac o similar
Brou vegetal o d'escudella
herbes: llorer, farigola
10-12 ametlles torrades
1-2 preses de xocolata
grans de pebre negre al gust


Dos dies abans de cuinar-lo, cal tallar el senglar a daus i fer-lo marinar en una olla (millor de fang) amb el pebre negre, el llorer, els alls pelats, la ceba i la pastanaga tallades a làmines i el vi. Cal que quedi cobert i ho deixarem en un lloc fresc ( a la nevera no), durant 48 h., cal anar remenenat perquè tot quedi ben marinat i amarat del vi.

Passat aquest temps, retirem la carn i la posem a escòrrer. Posem el vi en una cassola i ho fem bullir a foc lent perquè es reduiexi una quarta part ben be.

En una paella, fregim els daus de carn prèviament enfarinats. Reservem. Aboquem la carn a la cassola del marinat, hi afegim el vi ranci i ho acabem de cobrir amb brou (si no en tinguessim, aigua). Hi afegim la farigola. Ho tapem i ho deixem coure a foc lent 3-4 horetes. 

En un morter, fem una picada amb dos grans d'all, la xocolata picada o esmussada i les ametlles i una mica de sal perquè no ens salti. Quan sigui tot ben picadet, ho reservem i 10 minuts abans de finalitzar la cocció, ho afegim al civet, deixatant-t'ho tot amb una mica de la salsa. Rectifiquem de sal i ja ho tindrem! Ho podem fer la tarda abans.

Seguidors