Una recepta que teniem pendent de fer i, per tant de publicar, de feia un cert temps..ara que comença la calor, també venen més de gust plats freds com aquest...Vam aprofitar que teniem anguila fumada de la nostra última visita al Delta per a fer aquesta versió. També varem fer el petit canvi d'una lactonesa, es a dir, d'una maonesa amb llet i no pas amb ou.
Ingredients (2 persones):
1 patata de mida grossa
2-3 pastanagues
1 grapat de mongetes verdes
1 got de pèsols congelats
1 ou dur per decorar
tiretes de pebrot escalibat
2 o 3 porcions d'anguila fumada
per la lactonesa:
llet (2 dits)
1 all o dos
oli
sal
Començarem per pelar i tallar a daus les patates o patata. Reservarem. Pelarem i tallarem a cubs les pastanagues. Netegem i tallem a trossets les mongetes verdes. Ara ve, el moment més delicat: jo per assegurar-me, faig bullir primer les patates i quan són cuites, les retiro del foc, les escorro, refredo amb aigua i reservo. Després faig bullir juntes les mongetes i les pastanagues (posant primer les pastanagues i passat dos o tres minuts les mongetes. Els pèsols, si són congelats, els afegeixo cap al final. Un cop la resta de verudres cuites, les retiro del foc, les refredo i les barrejo amb les patates.
Mentrestatn, esmicolarem amb els dits l'anguila. Ho barregem amb les verdures. Hi barregem també una part del pebrot tallat menut. Reservem unes tirestes per decoració.
Posem en una safata les verdures barrejades amb l'anguila, Escampem per damunt la lactonesa i decorem amb l'ou dur i amb els pebrots.
La lactonesa la farem com una maonesa qualsevol: en un pot de túrmix, hi posem els alls tallats a trossos, l'oli, la llet i la sal i posem el túrmix en posició maonesa. No és tan gustosa, però ens estalvia el patiment de l'ou cru ara que ve la calor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada