divendres, 9 de juliol del 2021

Canons amb conill V. 2.0

 

Aquesta és una variant d'una recepta tradicional menorquina...els canons són macarrons més finets, però com que no en tenia, jo vaig fer servir macarrons de mida clàssica. Pel que fa a la resta, vàrem seguir la recepta tradicional tan bé com vàrem poguer.

 Ingredients (2-3 persones):

250 g de canons o macarrons
1/2 conill tallat a trossos
1/2 pebrot verd
1-2 tomàquets ben madurs
1/2 ceba
1-2 all
1 fulla de llorer
all i julivert
 
 Primer de tot, en una cassola de fang, sofregirem els talls de conill prèviament salats i empebrats i els reservarem.
En el mateix oli, sofregirem la ceba tallada fina i el pebrot verd i els alls i el llorer. Deixarem que cogui i es confiti a foc baix uns 5-10 minutets o fins que estigui tot transparent, llavors hi afegim els tomàquets tallats o ratllats (segons gust) i deixarem que es concentri el sofregit. Llavors hi afegirem els talls de conill (excepte el fetge), remenarem, deixarem que faci xup-xup uns minuts i ho cobrirem amb aigua i quan comenci a bullir (haurem pujat el foc), hi aboquem els canons (un grapat per persona). D'aigua, un plat soper per persona també ens anirà bé. Deixem que cogui i quna sigui quasi fet, hi afegim una picada amb el fetge de conill, all i julivert. Cal que quedi caldoset.

4 comentaris:

MBG ha dit...

Bon dia,
pinta mooolt bé. I sé on trobar canons, la casa Santmartí de Caldes de Montbui en fa. En diuen plometes, però és el mateix. Aquesta pasta es troba a carnisseries i botigues de queviures. Sobretot a Caldes i pobles propers, però n'he trobat una mica arreu de CAT.

Hi ha un detall, hi falten les instruccions. NOmés hi ha els ingredients.

Gràcies.
Marta

Anirac ha dit...

òndia...quina pífia...vaig badar...
i sí, està molt bo i és fàcilet de fer....

MBG ha dit...

Perfecte, resolt!

Enlloc d'aigua també s'hi podria posar brou, oi?
Per fer arròs de conill, a casa feien bullir el cap del conill i algun tall del costellam, amb herbes del caldo, i això és el que hi tiraven enlloc d'aigua sola. Suposo que es pot fer el mateix.

Anirac ha dit...

segur que sí! o potser fins i tot un caldo vegetal suau....

Seguidors