dissabte, 22 de gener del 2022

Ànec a la taronja a l'estil del delta de l'Ebre

 

Una altra recepta del Delta...aquest cop una versió de l'ànec amb taronja amb patates i llimona...boníssim! No gens dificil de fer, només ens caldrà una mica de paciència, això sí, perquè és d'aquells plats d'anar fent xup-xup...


Ingredients (2 persones):

1/2 ànec de granja tallat a octaus
1 pebrot vermell petit
1 poma
1 ceba
1/2 llimona
1 taronja
2 tomàquets benmadurs
4-5 patates menudes
1 culleradeta de cafè de pebre vermell en pols dolç
1 gotet de vi blanc sec
salsetes (colorant alimentari que es fa servir molt al Delta) opcional

Un cop net l'ànec, trossejat i salpebrat, el posarem en una cassola amb oli i el sofregirem fins que agafi color. Hi afegim a trossos el pebrot vermell, la ceba a llunes, la llimona a llunes també i els tomàquets a trossos. anem remenant. Quan comenci a agafar color tot i deixar anar una mica de suquet, afegir-hi el vi i una mica d'aigua (mig cullerot per exemple). Deixar-ho coure fins que s'evapori l'alcohol.

Llavors, aboqueu-hi aigua fins a cobrir l'ànec i deixar-lo coure fins que l'ànec sigui cuit. A foc mig, ja anirà bé. Si s'evaporés  massa l'aigua, ho podeu tapar.  Uns 20 minuts abans d'acabar la cocció, hi afegir la poma  a llunes i les patates a trossets. En el nostre cas, eren patates noves i no els hi vàrem treure ni la pela.  Hi afegim també la taronja tallada a llunes.

Deixem que segueixi coent-se fent xup-xup i que el suc s'espesseeixi. I ja ho tindriem. (si hi poseu les salsetes, seria al mateix temps que la taronja).

Seguidors